• Doneer

  Doneer

  Of u nu zelf meedoet of iemand wilt ondersteunen, U kunt ten allen tijde ook geld overmaken ! Het makkelijkst is
  Lees meer
 • Inschrijven RUN

  Inschrijven RUN

  Op vrijdagmiddag 4 oktober 2019 zal de tweede editie van de Run With Courage plaatsvinden. We hebben weer 2 mooie routes
  Lees meer
 • INFLAME Onderzoek UMCG

  INFLAME Onderzoek UMCG

  Onderzoek Carolien Schröder Inflammatoire borstkanker is een zeldzame en agressieve vorm van borstkanker die artsen nauwelijks in hun spreekkamer zien.
  Lees meer
 • Stichting Run With Courage

  Stichting Run With Courage

  Hartelijk welkom op de site van de stichting Run With Courage. Wij zijn een divers gezelschap dat zich geheel vrijwillig
  Lees meer
 • Stap 1: bezoek Mammapoli

  Stap 1: bezoek Mammapoli

  Het is juni 2016 en ik begin net met een nieuwe baan bij de Hanzehogeschool als ambtelijk secretaris van de
  Lees meer
 • Onze visie en missie

  Onze visie en missie

  Visie Run With Courage Elke dag ergens ter wereld zegt een arts tegen een patiënt: ”het spijt me u heeft
  Lees meer

Wie en wat is Run With Courage?

Hartelijk welkom op de site van de stichting Run With Courage.

Een initiatief geboren uit dankbaarheid

Wij zijn een divers gezelschap dat zich geheel vrijwillig inzet om het onderzoek naar kanker te bevorderen.
In juni 2016 viel de wereld van Hanneke Gibcus in kleine stukjes uiteen. Na een bezoek aan de Mammapoli krijgt ze de diagnose borstkanker. Een operatie volgt. De uitslag is niet goed; het is een agressieve vorm. Na 30 bestralingen en 12 chemokuren, durft Hanneke te zeggen dat haar gezondheid terugkeert.

Ze krijgt de kans om haar eerste vijfjarenplan uit te voeren.
“Andere kankerpatiënten moeten zo’n kans ook krijgen”, zo zegt Hanneke. Zomer 2017 komt Hanneke op het idee de Run With Courage te organiseren om zo geld in te zamelen voor het INFLAME onderzoek van haar oncoloog internist Carolien Schröder naar inflammatoire borstkanker.
Klik hier voor informatie over INFLAME.

Steun ons door mee te doen met de RUN of maak direct geld over naar:
Stichting steunfonds UMCG NL21 ABNA 0423126695 onder vermelding van project 4901172.
(De stichting heeft een ANBI keurmerk, waardoor giften aftrekbaar zijn voor de belasting)

Foto's tweede Run with Courage (2019) Met dank aan Bert Oost fotografie

gerda kloosterGerda Klooster, projectleider van het UMCG Kanker Researchfonds. Zij werkt al jaren samen met onderzoekers/wetenschappers in het UMCG en ziet door haar werk wat er nodig is, wat wetenschappers nodig hebben, maar waar geen geld voor is.

 

Van tabak naar anti-roken
Op 18 jarige leeftijd ben ik aan het werk gegaan bij een tabaksfabrikant en deed ik verschillende werkzaamheden om de productie en techniek te ondersteunen. Ik maakte hierdoor kennis met een prachtig productieproces, waarbij balen tabak verwerkt werden tot rooktabak (shag) en sigaretten.  Eind 80-er jaren kwam er echter steeds meer kritische geluiden richting roken en gezondheid. Met opgroeiende kinderen voelde het niet meer goed om mijn geld te verdienen aan roken. Ik zou niet graag willen dat mijn kinderen ook gingen roken en was inmiddels van gedegen roker ook niet-roker geworden met een rookvrij huis.

Kortom, trouw aan mezelf ging ik aan de slag bij een ander bedrijf als accountmanager. Een prachtige tijd! Toch miste ik het internationale en maakte na drie jaar de overstap naar het UMCG. Na verschillende functies bij het UMCG ben ik nu coördinator charitatieve fondsenwerving en zet ik mij in om innovaties, nieuwe behandelingen en een beter verblijf voor patiënten mogelijk te maken. Dit houdt in dat ik donaties, schenkingen, acties en legaten begeleidt. Vragen vanuit particulieren en familiefondsen beantwoord ik en ik help hun met keuzes te maken. Voor alle zeldzame ziektes is geld nodig om betere behandeling mogelijk te maken. Daar help ik graag aan mee. Ik ben daarnaast projectleider van het UMCG Kanker Researchfonds.


Missie

Regelmatig word ik benaderd door mensen die met kanker of een andere levensbedreigende ziekte te maken hebben. Soms zijn ze zelf ziek of herstellend van kanker, maar soms zijn het ook familieleden of vrienden. Blije mensen wanneer de ziekte genezen is, maar soms ook intens verdrietige mensen. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben een grote kracht in zich! Die kracht maakt dat ze wat willen doen. Zich willen inzetten om de ziekte en het verdriet te voorkomen voor anderen. Zo kwam ik ook in contact met Hanneke Gibcus, die het onbegrijpelijk vond dat er over deze ziekte, een zeldzame vorm van borstkanker, zo weinig bekend was. Niet alleen beter worden werd haar missie, maar ook aandacht voor de ziekte inflammatoire borstkanker te genereren.


In beweging

Gaandeweg kwam Hanneke met plannen: een sponsorrun voor het Inflame onderzoek van dr. Carolien Schröder. Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en de missie van Hanneke is geslaagd! Er is een website van de Run with Courage waar veel informatie staat over inflammatoire borstkanker. Hanneke heeft met een team vrijwilligers in 2018 een sponsorrun georganiseerd en daarmee maar liefst €12.500 opgehaald!

Ik ondersteun waar mogelijk. Als fondsenwerver mag ik met mijn kennis en kunde bijdragen aan deze prachtige missie. Dit jaar opnieuw, want op 4 oktober 2019 is de volgende run. En ja, ik ren weer mee. Ik oefen regelmatig en blijf daarmee fit en in beweging!
gerda klooster

Wat is je beste tip voor gezonde leefstijl

Mijn tip voor een gezonde leefstijl
Let op voeding, eet met mate en blijf in beweging.  Pak de fiets en de trap waar mogelijk.
Wandel regelmatig. Intensief sporten mag, maar hoeft niet!

Mijn beste advies voor wanneer je ziek bent

Probeer je lijf een beetje in beweging te houden hoe ziek je ook bent. Vraag je arts of fysiotherapeut wat je wel en niet kunt. Blijf vooral goed eten en je mag je af en toe laten verwennen.

Wat is het beste advies voor wanneer je door ziekte wordt getroffen

Houd aandacht voor de mensen om je heen en geniet van de mooie dingen die er zijn.

Wat is je levensmotto (quote/spreuk)

Pluk de dag.