• Doneer

  Doneer

  Of u nu zelf meedoet of iemand wilt ondersteunen, U kunt ten allen tijde ook geld overmaken ! Het makkelijkst is
  Lees meer
 • Inschrijven RUN

  Inschrijven RUN

  Op vrijdagmiddag 4 oktober 2019 zal de tweede editie van de Run With Courage plaatsvinden. We hebben weer 2 mooie routes
  Lees meer
 • INFLAME Onderzoek UMCG

  INFLAME Onderzoek UMCG

  Onderzoek Carolien Schröder Inflammatoire borstkanker is een zeldzame en agressieve vorm van borstkanker die artsen nauwelijks in hun spreekkamer zien.
  Lees meer
 • Stichting Run With Courage

  Stichting Run With Courage

  Hartelijk welkom op de site van de stichting Run With Courage. Wij zijn een divers gezelschap dat zich geheel vrijwillig
  Lees meer
 • Stap 1: bezoek Mammapoli

  Stap 1: bezoek Mammapoli

  Het is juni 2016 en ik begin net met een nieuwe baan bij de Hanzehogeschool als ambtelijk secretaris van de
  Lees meer
 • Onze visie en missie

  Onze visie en missie

  Visie Run With Courage Elke dag ergens ter wereld zegt een arts tegen een patiënt: ”het spijt me u heeft
  Lees meer

Wie en wat is Run With Courage?

Hartelijk welkom op de site van de stichting Run With Courage.

Een initiatief geboren uit dankbaarheid

Wij zijn een divers gezelschap dat zich geheel vrijwillig inzet om het onderzoek naar kanker te bevorderen.
In juni 2016 viel de wereld van Hanneke Gibcus in kleine stukjes uiteen. Na een bezoek aan de Mammapoli krijgt ze de diagnose borstkanker. Een operatie volgt. De uitslag is niet goed; het is een agressieve vorm. Na 30 bestralingen en 12 chemokuren, durft Hanneke te zeggen dat haar gezondheid terugkeert.

Ze krijgt de kans om haar eerste vijfjarenplan uit te voeren.
“Andere kankerpatiënten moeten zo’n kans ook krijgen”, zo zegt Hanneke. Zomer 2017 komt Hanneke op het idee de Run With Courage te organiseren om zo geld in te zamelen voor het INFLAME onderzoek van haar oncoloog internist Carolien Schröder naar inflammatoire borstkanker.
Klik hier voor informatie over INFLAME.

Steun ons door mee te doen met de RUN of maak direct geld over naar:
Stichting steunfonds UMCG NL21 ABNA 0423126695 onder vermelding van project 4901172.
(De stichting heeft een ANBI keurmerk, waardoor giften aftrekbaar zijn voor de belasting)

Foto's tweede Run with Courage (2019) Met dank aan Bert Oost fotografie

jeanetDe droom van Jeanet Haveman- van Leggelo is oma worden en naar New York gaan.
Vijf jaar geleden krijgt Jeanet de diagnose inflammatoire borstkanker. Huisartsen herkennen deze vorm van borstkanker niet. Het verraderlijke aan deze ziekte is namelijk dat de symptomen op een borstontsteking lijkt. Maar als een vrouw binnenkomt die geen borstvoeding geeft en waarbij een antibioticumkuur niet aanslaat, dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen

Jeanet bezoekt meerdere keren haar huisarts die haar doorverwijst naar het ziekenhuis. En daar komt nog een verraderlijke eigenschap van inflammatoire borstkanker naar voren. Waar bij andere vormen van borstkanker dit te zien is op de mammo-en echografie, geldt dit niet voor inflammatoire borstkanker. Pas als de borst sterk is aangetast kan met een biopsie de ziekte worden vastgesteld. En dan zijn er vaak al uitzaaiingen.


Jeanet geeft meerdere keren aan dat de artsen niets kunnen doen aan de late diagnose. ’Het is gewoon een rotziekte’ zegt ze. Ondertussen krijgt zij nu al vijf jaar een behandeling. Regelmatig gaat ze door de scan en dat blijft spannend.

Het is gewoon een rotziekte’ zegt ze

Haar kankercellen zijn veranderd en daardoor nu HER positief. Waardoor behandeling weer mogelijk is. Nu krijgt ze 1 keer per 3 weken een injectie Herceptin. En gaat Jeanet regelmatig door een scan om te kijken of de behandeling aanslaat en hoe het staat met de uitzaaiingen.
Sporten deed en doet Jeanet al haar hele leven. In haar sportschool doet ze aan Zumba en Aerobic. Oefeningen voor de core, zoals opdrukken of met zware gewichten werken gaan niet meer. Haar tip:’ Blijf in beweging. Ga niet piekeren en als een zielig hoopje op de bank zitten ‘.
Ondertussen staat Jeanet met de rug tegen de muur maar gaat door met het maken van plannen. Bij een goede uitslag verwend ze zichzelf door te gaan winkelen.

Haar tip:’ Blijf in beweging

Haar doelen: het meemaken van de bloeiend Hortensia in juni. Oma worden, naar New York gaan. Maar misschien is haar grootste doel wel bekendheid geven aan inflammatoire borstkanker en loopt daarom mee met de Run With Courage.
Geef je ook op voor de Run With Courage, op vrijdag 4 oktober. Het door jou ingezamelde geld gaat via het UMCG Kanker Researchfonds rechtstreeks naar het INFLAME onderzoek van oncoloog internist Carolien Schröder. Het is een landelijk onderzoek dat naar een behandelmethode zoekt voor inflammatoire borstkanker. Zodat de diagnose inflammatoire borstkanker in de toekomst automatisch betekent dat je verder kan gaan met het leven