• Doneer

  Doneer

  Of u nu zelf meedoet of iemand wilt ondersteunen, U kunt ten allen tijde ook geld overmaken ! Het makkelijkst is
  Lees meer
 • Inschrijven RUN

  Inschrijven RUN

  Op vrijdagmiddag 4 oktober 2019 zal de tweede editie van de Run With Courage plaatsvinden. We hebben weer 2 mooie routes
  Lees meer
 • INFLAME Onderzoek UMCG

  INFLAME Onderzoek UMCG

  Onderzoek Carolien Schröder Inflammatoire borstkanker is een zeldzame en agressieve vorm van borstkanker die artsen nauwelijks in hun spreekkamer zien.
  Lees meer
 • Stichting Run With Courage

  Stichting Run With Courage

  Hartelijk welkom op de site van de stichting Run With Courage. Wij zijn een divers gezelschap dat zich geheel vrijwillig
  Lees meer
 • Stap 1: bezoek Mammapoli

  Stap 1: bezoek Mammapoli

  Het is juni 2016 en ik begin net met een nieuwe baan bij de Hanzehogeschool als ambtelijk secretaris van de
  Lees meer
 • Onze visie en missie

  Onze visie en missie

  Visie Run With Courage Elke dag ergens ter wereld zegt een arts tegen een patiënt: ”het spijt me u heeft
  Lees meer

Wie en wat is Run With Courage?

Hartelijk welkom op de site van de stichting Run With Courage.

Een initiatief geboren uit dankbaarheid

Wij zijn een divers gezelschap dat zich geheel vrijwillig inzet om het onderzoek naar kanker te bevorderen.
In juni 2016 viel de wereld van Hanneke Gibcus in kleine stukjes uiteen. Na een bezoek aan de Mammapoli krijgt ze de diagnose borstkanker. Een operatie volgt. De uitslag is niet goed; het is een agressieve vorm. Na 30 bestralingen en 12 chemokuren, durft Hanneke te zeggen dat haar gezondheid terugkeert.

Ze krijgt de kans om haar eerste vijfjarenplan uit te voeren.
“Andere kankerpatiënten moeten zo’n kans ook krijgen”, zo zegt Hanneke. Zomer 2017 komt Hanneke op het idee de Run With Courage te organiseren om zo geld in te zamelen voor het INFLAME onderzoek van haar oncoloog internist Carolien Schröder naar inflammatoire borstkanker.
Klik hier voor informatie over INFLAME.

Steun ons door mee te doen met de RUN of maak direct geld over naar:
Stichting steunfonds UMCG NL21 ABNA 0423126695 onder vermelding van project 4901172.
(De stichting heeft een ANBI keurmerk, waardoor giften aftrekbaar zijn voor de belasting)

Foto's tweede Run with Courage (2019) Met dank aan Bert Oost fotografie

Mijn verhaal

Op 19-jarige leeftijd belandde ik opeens in het ziekenhuis. Ik was door de huisarts al een paar keer met een kuurtje naar huis gestuurd vanwege hoesten en pijn op de borst. Ik voelde me op een dag zo ziek dat mijn moeder mij van mijn studentenkamer in Groningen heeft opgehaald waar ik in mijn eerste jaar van Farmacie zat. Toen ik ´s avonds bij mijn ouders thuis in Emmen zo benauwd werd dat ik amper kon ademhalen, hebben zij mij naar het ziekenhuis gebracht.

Operaties en behandeling

In het ziekenhuis volgden veel onderzoeken en uiteindelijk een kijkoperatie. Ik bleek Non-Hodgkin (lymfeklierkanker) te hebben, wat ik zelf pas weken na de operatie hoorde.

Tijdens de operatie klapten mijn longen dicht door de druk van de tumor, waardoor mijn borstbeen moest worden opengehaald. Ik ben hierdoor tien dagen onder narcose geweest. Ik heb door deze complicatie en de infecties die hierop volgden ongeveer 2,5 maand in het ziekenhuis gelegen en meerdere operaties volgden. Voor de lymfeklierkanker heb ik eerst chemokuren gehad en daarna een maand bestraling. Dit behandeltraject heeft in totaal 7 maanden geduurd. Het herstel van de operatie duurde echter veel langer, zowel lichamelijk als geestelijk.

Vallen en opstaan

Ik wilde zo snel mogelijk weer beginnen met alles, waaronder mijn studie. Lichamelijk was ik hier nog niet klaar voor, aangezien ik nog veel naweeën had van de narcose en de morfine. Ook mentaal had ik nog een lange weg te gaan, ik probeerde maar gewoon door te gaan. Maar er gebeurde kort daarna ook veel in mijn familie, zoals het overlijden van mijn oom aan dezelfde ziekte en het overlijden van mijn oma. De levensfase waar ik in zat was al verwarrend genoeg zonder een ziekteperiode. Bovendien deed ik een studie die niet bij mij paste, ik ben te lang blijven hangen omdat ik vond dat ik door moest. Wat ik dan ook altijd aan mensen probeer mee te geven die in een soortgelijke situatie zitten, is dat je moet luisteren naar je lichaam en naar je hart. Wat is belangrijk voor jou op dat moment, denk daarbij niet aan wat anderen van je verwachten maar denk aan wat jij nodig hebt voor een goed herstel.

Eindelijk een leuke baan

Ik ben uiteindelijk gestopt met Farmacie en ben een jaar gaan reizen en werken in Australië en Nieuw-Zeeland. Ik heb daarna de Bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen en Masteropleiding Global Health afgerond en heb ondertussen veel gereisd. Het was voor mij lastig een baan te vinden in mijn studierichting. Ik ben daarom begonnen met vrijwilligerswerk bij WIJ Groningen. We hebben een inloopochtend opgezet waar mensen terecht kunnen met vragen over een gezonde leefstijl. HANNN heeft mij vervolgens een kans gegeven door mij een werkervaringsplek aan te bieden. Dit was het werk dat ik zocht en wat ik leuk vond om te doen. Gelukkig waren ze bij HANNN ook tevreden over mij en ben ik aangenomen als trainee.

Run With Courage

Bij HANNN heb ik Hanneke leren kennen en ben ik in aanraking gekomen met de Run with Courage. De run vind ik een mooi initiatief; vandaar dat ik hier graag aan meewerk én meeloop! Vind jij dit ook? Ren dan ook mee of doneer een loper voor onderzoek naar inflammatoire borstkanker.