• Doneer

  Doneer

  Of u nu zelf meedoet of iemand wilt ondersteunen, U kunt ten allen tijde ook geld overmaken ! Het makkelijkst is
  Lees meer
 • Inschrijven RUN

  Inschrijven RUN

  Op vrijdagmiddag 4 oktober 2019 zal de tweede editie van de Run With Courage plaatsvinden. We hebben weer 2 mooie routes
  Lees meer
 • INFLAME Onderzoek UMCG

  INFLAME Onderzoek UMCG

  Onderzoek Carolien Schröder Inflammatoire borstkanker is een zeldzame en agressieve vorm van borstkanker die artsen nauwelijks in hun spreekkamer zien.
  Lees meer
 • Stichting Run With Courage

  Stichting Run With Courage

  Hartelijk welkom op de site van de stichting Run With Courage. Wij zijn een divers gezelschap dat zich geheel vrijwillig
  Lees meer
 • Stap 1: bezoek Mammapoli

  Stap 1: bezoek Mammapoli

  Het is juni 2016 en ik begin net met een nieuwe baan bij de Hanzehogeschool als ambtelijk secretaris van de
  Lees meer
 • Onze visie en missie

  Onze visie en missie

  Visie Run With Courage Elke dag ergens ter wereld zegt een arts tegen een patiënt: ”het spijt me u heeft
  Lees meer

Wie en wat is Run With Courage?

Hartelijk welkom op de site van de stichting Run With Courage.

Een initiatief geboren uit dankbaarheid

Wij zijn een divers gezelschap dat zich geheel vrijwillig inzet om het onderzoek naar kanker te bevorderen.
In juni 2016 viel de wereld van Hanneke Gibcus in kleine stukjes uiteen. Na een bezoek aan de Mammapoli krijgt ze de diagnose borstkanker. Een operatie volgt. De uitslag is niet goed; het is een agressieve vorm. Na 30 bestralingen en 12 chemokuren, durft Hanneke te zeggen dat haar gezondheid terugkeert.

Ze krijgt de kans om haar eerste vijfjarenplan uit te voeren.
“Andere kankerpatiënten moeten zo’n kans ook krijgen”, zo zegt Hanneke. Zomer 2017 komt Hanneke op het idee de Run With Courage te organiseren om zo geld in te zamelen voor het INFLAME onderzoek van haar oncoloog internist Carolien Schröder naar inflammatoire borstkanker.
Klik hier voor informatie over INFLAME.

Steun ons door mee te doen met de RUN of maak direct geld over naar:
Stichting steunfonds UMCG NL21 ABNA 0423126695 onder vermelding van project 4901172.
(De stichting heeft een ANBI keurmerk, waardoor giften aftrekbaar zijn voor de belasting)

Foto's tweede Run with Courage (2019) Met dank aan Bert Oost fotografie

Hoofdsponsor Martinizorg

logo martinizorg 
Als MartiniZorg zijn we erg blij dat we onze naam aan de Run With Courage hebben kunnen verbinden. Als organisatie staan wij midden in het zorglandschap, wij erkennen en herkennen dan ook de noodzaak van onderzoek naar ziektes zoals inflammatoire borstkanker. Wat ons zo aanspreekt aan de Run With Courage is het laagdrempelige karakter van het evenement. Door het aanbieden van zowel een korte als een langere afstand wordt de run voor een zeer breed publiek toegankelijk. Deze toegankelijkheid en laagdrempeligheid staan voorop in onze dienstverlening en maken MartiniZorg en de Run With Courage dus een goede match!

Run With Courage

Dit is de eerste nieuwbrief van de Run With Courage. Hierin kunt u lezen waar wij voor staan en vooral gaan. Zo kunt u lezen over het hoe en waarom van ons loopevenement. Wat inflammatoire borstkanker is.  Een interview lezen met oncoloog-internist Carolien Schröder (UMCG), hoofdcoördinator van het landelijke INFLAME onderzoek. Maak verder kennis met onze hoofdsponsor Martinizorg. En bezoek onze website voor meer informatieklik hier. 

 
 
Inflame
Inflammatoire borstkanker is een zeldzame en agressieve vorm van borstkanker die artsen nauwelijks in hun spreekkamer zien. De symptomen van de ziekte lijken sterk op een borstontsteking. Dat is meestal dan ook het eerste waar de arts aan zal denken. Door de vertraagde diagnose komen de vrouwen en mannen  te laat in het ziekenhuis terecht. Meer dan de helft heeft dan al uitzaaiingen. De vooruitzichten zijn slecht.
In 2018 staat de Run With Courage in het teken van het inzamelen van geld voor het INFLAME onderzoek naar inflammatoire borstkanker, waarvan oncoloog-internist Carolien Schroder (UMCG) de hoofdcoördinator is.  
Lees verder...
 

Het loopevenement: 5 oktober 2018 

De Run With Courage is een loop voor iedereen. Dus ben je een wedstrijdloper? Loop je voor je plezier? Of loop je de laatste kilometer met Hanneke mee? Iedereen kan meedoen en het Run With Courage team staat voor je klaar. De Run With Courage zal plaatsvinden op vrijdag 5 oktober 2018. De start zal zijn om 17:00 uur. Houd onze website in de gaten voor meer informatieover de Run With Courage.
 
 
   

Hannekes stappenplan

In Hannekes stappenplan vertelt zij over haar borstkanker en de behandelingen die zij ondergaat . Van het eerste bezoek aan de mammapoli tot en met de hormoonbehandelingen, neemt zij u mee.  In de nauwgezette beschrijvingen krijgt u zo informatie over de behandelingen. Maar krijgt een borstkanker ook een gezicht. Lees verder...
 

 
   
 
UMCG Kanker Researchfonds
Het UMCG Kanker Researchfonds staat achter de acties van de Run With Courage om geld in te zamelen voor het INFLAME-onderzoek naar inflammatoire borstkanker.
Artsen en wetenschappers in het UMCG zetten zich samen elke dag in om kanker dichterbij genezing te brengen. Elke dag weer een klein stapje richting nieuw perspectief voor patiënten.
Voor patiënten met kanker zijn gewone dingen opeens niet meer gewoon! Zij hebben te maken met onzekerheid, angst en zorg. Men vraagt zich af wat het betekent het voor de familie en vrienden.

UMCG Kanker Researchfonds is een actieve organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteunt in het UMCG, waar artsen en wetenschappers samenwerken aan
* het voorkomen van kanker
* het verbeteren van behandeling van kanker
* beter overleven met en na kanker

 
Lees verder
 
Interview met oncoloog-internist Carolien Schröder
Oncoloog-internist Carolien Schröder is de behandelende arts van Hanneke Gibcus, initiator van de Run With Courage. Een project dat geboren is uit dankbaarheid voor de goede behandeling in het UMCG. Waar het gehele medisch oncologisch team zich dag in dag uit inzetten voor hun patiënten. 
Het woord kanker is een woord dat angst aanjaagt. Bij de diagnose kanker is het eerste wat de patiënt denkt: “Help morgen ben ik dood”. Het is daarom belangrijk om tijd te nemen voor een patiënt, om dingen uit te leggen. ‘’Daar heb je voelsprieten voor nodig”. Wat wil en wat kan de patiënt horen, aldus oncoloog-internist Carolien Schröder (UMCG), een bevlogen arts vertelt over haar werk. 
Lees verder...
 
Hoofdsponsor Martinizorg
Martinizorg maakt als onze hoofdsponsor de Run With Courage mogelijk. Natuurlijk zijn we daar erg blij mee. Door de zorg van Martinizorg kunnen mensen zelfstandig of begeleidt wonen. De persoonlijke behoeftes van de mensen staat hierbij centraal. In 2017 ontving Martinizorg de tweede prijs van de Groningse diversiteitsprijs van de Gemeente Groningen. De organisatie biedt namelijk mensen met een integratie achtergrond werk binnen alle onderdelen van het bedrijf. Meer info... 
 
Contact us:
Facebook
Facebook
Website
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.