rwc logo breed

Run With Courage

Dit is de eerste nieuwbrief van de Run With Courage. Hierin kunt u lezen waar wij voor staan en vooral gaan. Zo kunt u lezen over het hoe en waarom van ons loopevenement. Wat inflammatoire borstkanker is.  Een interview lezen met oncoloog-internist Carolien Schröder (UMCG), hoofdcoördinator van het landelijke INFLAME onderzoek. Maak verder kennis met onze hoofdsponsor Martinizorg. En bezoek onze website voor meer informatieklik hier. 

 
 
Inflame
Inflammatoire borstkanker is een zeldzame en agressieve vorm van borstkanker die artsen nauwelijks in hun spreekkamer zien. De symptomen van de ziekte lijken sterk op een borstontsteking. Dat is meestal dan ook het eerste waar de arts aan zal denken. Door de vertraagde diagnose komen de vrouwen en mannen  te laat in het ziekenhuis terecht. Meer dan de helft heeft dan al uitzaaiingen. De vooruitzichten zijn slecht.
In 2018 staat de Run With Courage in het teken van het inzamelen van geld voor het INFLAME onderzoek naar inflammatoire borstkanker, waarvan oncoloog-internist Carolien Schroder (UMCG) de hoofdcoördinator is.  
Lees verder...
 

Het loopevenement: 5 oktober 2018 

De Run With Courage is een loop voor iedereen. Dus ben je een wedstrijdloper? Loop je voor je plezier? Of loop je de laatste kilometer met Hanneke mee? Iedereen kan meedoen en het Run With Courage team staat voor je klaar. De Run With Courage zal plaatsvinden op vrijdag 5 oktober 2018. De start zal zijn om 17:00 uur. Houd onze website in de gaten voor meer informatieover de Run With Courage.
 
 
   

Hannekes stappenplan

In Hannekes stappenplan vertelt zij over haar borstkanker en de behandelingen die zij ondergaat . Van het eerste bezoek aan de mammapoli tot en met de hormoonbehandelingen, neemt zij u mee.  In de nauwgezette beschrijvingen krijgt u zo informatie over de behandelingen. Maar krijgt een borstkanker ook een gezicht. Lees verder...
 

 
   
 
UMCG Kanker Researchfonds
Het UMCG Kanker Researchfonds staat achter de acties van de Run With Courage om geld in te zamelen voor het INFLAME-onderzoek naar inflammatoire borstkanker.
Artsen en wetenschappers in het UMCG zetten zich samen elke dag in om kanker dichterbij genezing te brengen. Elke dag weer een klein stapje richting nieuw perspectief voor patiënten.
Voor patiënten met kanker zijn gewone dingen opeens niet meer gewoon! Zij hebben te maken met onzekerheid, angst en zorg. Men vraagt zich af wat het betekent het voor de familie en vrienden.

UMCG Kanker Researchfonds is een actieve organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteunt in het UMCG, waar artsen en wetenschappers samenwerken aan
* het voorkomen van kanker
* het verbeteren van behandeling van kanker
* beter overleven met en na kanker

 
Lees verder
 
Interview met oncoloog-internist Carolien Schröder
Oncoloog-internist Carolien Schröder is de behandelende arts van Hanneke Gibcus, initiator van de Run With Courage. Een project dat geboren is uit dankbaarheid voor de goede behandeling in het UMCG. Waar het gehele medisch oncologisch team zich dag in dag uit inzetten voor hun patiënten. 
Het woord kanker is een woord dat angst aanjaagt. Bij de diagnose kanker is het eerste wat de patiënt denkt: “Help morgen ben ik dood”. Het is daarom belangrijk om tijd te nemen voor een patiënt, om dingen uit te leggen. ‘’Daar heb je voelsprieten voor nodig”. Wat wil en wat kan de patiënt horen, aldus oncoloog-internist Carolien Schröder (UMCG), een bevlogen arts vertelt over haar werk. 
Lees verder...
 
Hoofdsponsor Martinizorg
Martinizorg maakt als onze hoofdsponsor de Run With Courage mogelijk. Natuurlijk zijn we daar erg blij mee. Door de zorg van Martinizorg kunnen mensen zelfstandig of begeleidt wonen. De persoonlijke behoeftes van de mensen staat hierbij centraal. In 2017 ontving Martinizorg de tweede prijs van de Groningse diversiteitsprijs van de Gemeente Groningen. De organisatie biedt namelijk mensen met een integratie achtergrond werk binnen alle onderdelen van het bedrijf. Meer info... 
 
Contact us:
Facebook
Facebook
Website
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.