Dit is een kopie van de categorie stappenplan. het doel is om hier de blogs met foto t ekunnen tonen op d ehomepage en blog pagina's. dan moeten erook kopien gemaakt worden van de blogs zelf, aan deze categorie gehangen worden. in de oorspeonkelijke blogs kan dan de foto weggehaald worden.


hanneke fleurig resizeHet is juni 2016 en ik begin net met een nieuwe baan bij de Hanzehogeschool als ambtelijk secretaris van de examencommissie. Het geluk lacht mij toe. Vroeg in de ochtend sta ik onder de douche en voel een knobbeltje in mijn borst.

De operatiedag nadert,de spanning neemt toe.hanneke nieuw Ik ben altijd erg bang geweest om geopereerd te worden.

hannekes blog kleinNa de diagnose kwaadaardige borstkanker gaat het leven gewoon door.


hanneke nieuwOngeveer drie weken na de operatie volgt een afspraak met oncoloog-radioloog dr. Sinnige. Het is een periode die ik, meer dan een jaar later, niet goed kan reconstrueren.

hannekes blog kleinStap 6 De Hormoonbehandeling

Na de afronding van de chemokuur zeggen mensen tegen mij:’ maar Hanneke, je bent nu zeker klaar met de behandeling’. Het antwoord is kort maar krachtig:’Nee’, ik slik de komende 5 tot 10 jaar ook hormoonpillen’. De hormonen gieren door mijn lichaam. Mijn omgeving moet dan ook erg wennen aan Hormoon Hanneke/ ook wel Hurricane Hanneke genoemd.

hannekes blog kleinNormaal zit tussen de laatste bestraling en de eerste chemokuur vier weken. De dokter die mijn bloed beoordeelt zegt dat de bloedwaarden goed zijn, dat ik aan de slag kan met mijn chemoklus. 6 maanden lang 2 keer in de maand, lijkt niet alleen veel, het ís ook veel.