Hier vindt u Blogs met als onderliggend thema bewegen en gezondheid. 

trouwBorsten hebben allerlei rollen in een vrouwenleven. Daarom is er nu een borstenbiografie.

SAMENLEVING

Rianne Oosterom 

Verleidster, voedster, vernietigster: nadat de linkerborst van Corien van Zweden werd verwijderd, realiseerde ze zich hoeveel verschillende rollen het lichaamsdeel heeft in een vrouwenleven. Het inspireerde haar tot een borstenbiografie.
Lees meer op de site van TROUW

HANNN LogoLiggend FCHealthy Ageing Tourkaravaan
De Healthy Ageing Tourkaravaan trok 11 april naar woonzorgcentrum de Veldspaat! Een mooi match ontstond tussen studenten van Noorderpoort en de senioren van het wooncomplex. De groep maakte een ommetje van ruim één mijl (1,6 kilometer). Daarna werden door de studenten gemaakte healthy hapjes gegeten.
De Daily Mile
De Daily Mile een heel eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of peuterspeelzaal of… in een woonzorgcentrum! 
Ook voor ouderen!
De Daily Mile is breder te trekken dan alleen voor kinderen, dachten de studenten vanuit het Noordpoortcollege. Daarom bezochten zij tijdens de Healty Ageing Tour verschillende woonzorgcentra. 
Lees meer op de website van HANNN

Op www.runwithcourage kan je het persoonlijk verhaal van Hanneke Gibcus. Die uit dankbaarheid voor de goede behandelig in het UMCG, op het idee komt om de Run With Courage te organiseren. WaHANNN LogoLiggend FCt als een terloopse opmerking begint, groeit uit tot een mooi loopevenement op 5 oktober 2018

Hoe gaat het nu met Hanneke?  Aangezien ik dit stuk zelf schrijf, geef ik gelijk maar antwoord. Het gaat goed met mij. Dat heeft tijd nodig. Ex-kankerpatienten horen na de behandeling vaak in hun naaste omgeving de opmerking:” nu is het klaar. Je moet vooral niet zeuren immers jij leeft terwijl andere mensen nog zieker zijn”. Ik besef terdege dat ik geluk heb maar na de behandeling start de verdere genezing. De chemokuren eten niet alleen de eventuele kankercellen op maar vernietigen ook de gezonde lichaamscellen. Lange tijd blijf ik moe en bibber van de kou als het buiten 30 graden Celsius is. Ook sta ik letterlijk wankel op de benen.