• Doneer

  Doneer

  Of u nu zelf meedoet of iemand wilt ondersteunen, U kunt ten allen tijde ook geld overmaken ! Het makkelijkst is
  Lees meer
 • Inschrijven RUN

  Inschrijven RUN

  Op vrijdagmiddag 4 oktober 2019 zal de tweede editie van de Run With Courage plaatsvinden. We hebben weer 2 mooie routes
  Lees meer
 • INFLAME Onderzoek UMCG

  INFLAME Onderzoek UMCG

  Onderzoek Carolien Schröder Inflammatoire borstkanker is een zeldzame en agressieve vorm van borstkanker die artsen nauwelijks in hun spreekkamer zien.
  Lees meer
 • Stichting Run With Courage

  Stichting Run With Courage

  Hartelijk welkom op de site van de stichting Run With Courage. Wij zijn een divers gezelschap dat zich geheel vrijwillig
  Lees meer
 • Stap 1: bezoek Mammapoli

  Stap 1: bezoek Mammapoli

  Het is juni 2016 en ik begin net met een nieuwe baan bij de Hanzehogeschool als ambtelijk secretaris van de
  Lees meer
 • Onze visie en missie

  Onze visie en missie

  Visie Run With Courage Elke dag ergens ter wereld zegt een arts tegen een patiënt: ”het spijt me u heeft
  Lees meer

Wie en wat is Run With Courage?

Hartelijk welkom op de site van de stichting Run With Courage.

Een initiatief geboren uit dankbaarheid

Wij zijn een divers gezelschap dat zich geheel vrijwillig inzet om het onderzoek naar kanker te bevorderen.
In juni 2016 viel de wereld van Hanneke Gibcus in kleine stukjes uiteen. Na een bezoek aan de Mammapoli krijgt ze de diagnose borstkanker. Een operatie volgt. De uitslag is niet goed; het is een agressieve vorm. Na 30 bestralingen en 12 chemokuren, durft Hanneke te zeggen dat haar gezondheid terugkeert.

Ze krijgt de kans om haar eerste vijfjarenplan uit te voeren.
“Andere kankerpatiënten moeten zo’n kans ook krijgen”, zo zegt Hanneke. Zomer 2017 komt Hanneke op het idee de Run With Courage te organiseren om zo geld in te zamelen voor het INFLAME onderzoek van haar oncoloog internist Carolien Schröder naar inflammatoire borstkanker.
Klik hier voor informatie over INFLAME.

Steun ons door mee te doen met de RUN of maak direct geld over naar:
Stichting steunfonds UMCG NL21 ABNA 0423126695 onder vermelding van project 4901172.
(De stichting heeft een ANBI keurmerk, waardoor giften aftrekbaar zijn voor de belasting)

Foto's tweede Run with Courage (2019) Met dank aan Bert Oost fotografie

Hoofdsponsor Martinizorg

logo martinizorg 
Als MartiniZorg zijn we erg blij dat we onze naam aan de Run With Courage hebben kunnen verbinden. Als organisatie staan wij midden in het zorglandschap, wij erkennen en herkennen dan ook de noodzaak van onderzoek naar ziektes zoals inflammatoire borstkanker. Wat ons zo aanspreekt aan de Run With Courage is het laagdrempelige karakter van het evenement. Door het aanbieden van zowel een korte als een langere afstand wordt de run voor een zeer breed publiek toegankelijk. Deze toegankelijkheid en laagdrempeligheid staan voorop in onze dienstverlening en maken MartiniZorg en de Run With Courage dus een goede match!

 1100 x 350 px 001

 

Past uw bedrijf bij ons? Gaat U deze Run With Courage sponsoren?!

Run With Courage, wordt gerund door vrijwilligers met expertise op het gebied van loopevenementen, organisatie en communicatie. Het is een officiële stichting een heeft een Comité van Aanbeveling met o.a. Burgemeester den Oudsten van Groningen. Ook werken we

 

nauw samen met het UMCG en het UMCG Kanker Researchfonds en publiceren we in sociale - en traditionele media.

Wat is deze Run With Courage? En waarom zou u ons sponsoren?
Deze Run With Courage wil geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Waarom zou u ons willen sponsoren? Allereerst vanwege de oorsprong van het initiatief: het idee voor het loopevenement komt van Hanneke Gibcus, ex-borstkanker patiënte , die zo haar behandelende arts Dr Carolien Schröder wil bedanken. Dr. Carolien Schröder leidt het landelijk INFLAME-onderzoek naar Inflammatoire borstkanker, een vrij zeldzame soort kanker met een slechte prognose voor patiënten. Voorlichting zal tot een snellere behandeling leiden, dit en nieuwe behandelwijzen zullen letterlijk levert letterlijk levenswinst op. Het INFLAME-onderzoeksteam, zal in 2018 resultaten van het onderzoek publiceren en filmpjes laten maken met voorlichting over deze kankersoort, maar daarvoor is uw geld nodig.


Financiële transparantie vinden we belangrijk. Als iets niet duidelijk is vraag het ons. Als Stichting voldoen we aan de verplichting om elk jaar een financieel jaarverslag op te stellen. Omdat het duidelijk is waar het geld naartoe gaat heeft u een tweede reden om ons te sponsoren.

Op de derde plaats is de Run With Courage een relatief kleinschalig en exclusief evenement met ongeveer 200 deelnemers, die wordt gesponsord door een bedrijf of door individuele lopers die € 100,- inschrijfgeld betalen en zich op hun beurt kunnen laten sponsoren. We kiezen voor deze exclusieve formule om een praktische reden: deze tweede versie van onze Run with Courage willen we goed organiseren en we willen onze lopers en sponsors verwennen en op hun beurt bedanken, dat alles is eenvoudiger bij enigszins beperkte deelname.

De Run with Courage 2019 begint en eindigt in het Stadspark in Groningen bij de atletiekbaan.Hier vindt ook de checque overhandiging plaats en kunnen we allen een hapje en drankje nuttigen.Tijdens het evenement worden de deelnemers als sterren behandeld: ze kunnen kiezen uit afstanden van 15 of 3 kilometer.

Een indrukwekkend comité van aanbeveling, de prijs, het beperkt aantal deelnemers, maar ook de route en de finish in het Stadspark geven het evenement cachet. Dit is voor lopers, media en voor sponsors aantrekkelijk. Een nationale spin -off wordt nagestreefd: we willen inflammatoire borstkanker en het evenement niet alleen regionaal maar ook nationaal op de kaart zetten.

 

Wat hebben we U als sponsor te bieden?
Logo- en naamsvermelding op de website van de Run With Courage, als evenementensponsor; startnummers voor deelnemers van uw bedrijf.

BEDRIJVEN MOGEN 5 DEELNEMERS PER € 500 mee laten lopen. Uiteraard is elk hoger bedrag welkom. Bij € 5.000 of meer blijft het bij max 55 deelnemers.

Sponsorpakket Goud

Investering: Bedrijven die een van de sponsors Goud willen worden investeren een bedrag van € 1500,- of meer.


Benefits:

 • Logo- en naamsvermelding op de website van de Run With Courage als gouden evenementensponsor;
 • 15 gereserveerde plaatsen voor het loopevenement;
 • Logovermelding in nieuwsbrief (1x per maand);
 • De naam van de evenementsponsor wordt genoemd in het persbericht over het evenement.

Sponsorpakket Zilver
Investering: Bedrijven die een van de sponsors evenement Zilver willen worden investeren een bedrag van € 1000,-
Benefits:

 • Logo- en naamsvermelding op de website van de Run With Courage als Zilveren evenementensponsor;
 • 10 gereserveerde plaatsen voor het evenement;
 • Logovermelding in nieuwsbrief (1 keer per maand).

Sponsorpakket Brons
Investering: Bedrijven die een van de sponsors Evenement Brons willen worden investeren een bedrag van €500,-


Benefits:

 • 5 gereserveerde plaatsen voor het evenement;
 • Logo- en naamsvermelding op de website van de Run With Courage als evenementensponsor;

Natuurlijk is het mogelijk een afspraak met ons te maken - we staan hierbij open voor uw input. We hopen van harte van u te horen. 

Met vriendelijke groet,

Hanneke Gibcus

Namens het gehele Run With Courage team