Hieronder vindt u onze eerdere nieuwsbrieven. Deze en andere artikelen mogen vrij gedeeld worden. Schijf u vandaag nog in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze evenementen en het INFLAME onderzoek.

ps; dit zijn pdf files

Vragen en antwoorden over het inschrijfproces

Tijdens het inschrijven krijg je wat vragen die wellicht wat onduidelijkheid scheppen.Daarom volgen hier de meest gestelde -en hopelijk ook het antwoord op jullie- vragen:
1. Moet ik meteen 25,- betalen? Ja en nee. Het inschrijven en het inschrijfgeld, dat geheel naar het UMCG kankerresearchfonds gaat, kun je meteen betalen middels Ideal. Dan ben je meteen ingeschreven en kun je je eigen sponsorpagina aanvragen waarmee je makkelijk meer sponsorgeld kunt ophalen. je kunt er ook voor kiezen om via Bankoverschrijving en dus op een later tijdstip te betalen. Op die manier kun je zelfs ervoor kiezen om zowel het inschrijfgeld als de hopelijk extra donaties van je sponsoren, middels een sponsorpagina binnen te halen. Dit proces kan echter ietsje langer duren om op te zetten..
2. Bij betalingsinformatie staat een bedrag van 100,- ?
Dit is een fictief streefbedrag, het bedrag dat bij inschrijfgeld staat is leidend. Dat bedrag is standaard 25,- je kunt natuurlijk meteen 100,- overmaken ! dan kies je voor "volledige betaling " in plaats van "aanbetaling"
Klik hieronder voor meer informatie en hoe je aan een eigen sponsorpagina komt.

Prinsenhof

Julian Bushoff interviewt de initiatiefnemer van de Run With Courage, Hanneke Gibcus over het hoe en waarom van het evenement. Hoe reageert iemand als deze hoort kanker te hebben. Waar gaat uw geld heen? Als u het interview bekijkt krijgt u antwoord op deze en al uw andere vragen.

 


 

sponsor een deelnemerSponsortips: Tips & Tricks,wi l je ook een eigen sponsor pagina?
Stuur dan even een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je motivatie en optioneel, een foto.
Dan zorgen we er samen voor dat het voor jou makkelijker wordt je sponsor bijdrage te voltooien !

  1. Verzamel de lege flessen van buurtgenoten in.
  2. Was de auto van je opa,
  3. Vraag aan collega’s, of ze je willen sposoren,
  4. Ben je jarig, vraag om een donatie,
  5. Verzin zelf een Trick en deel die met ons ;-)

mohn baldew martinizorgVorig jaar werd ik door Hanneke Gibcus benaderd of wij als MartiniZorg bereid waren om een bijdrage te leveren aan de Run With Courage. Hier hoefde ik geen moment over na te denken. Sterker nog, we besloten als MartiniZorg direct hoofdsponsor te worden. Als MartiniZorg voelen wij ons erg verbonden met dit evenement.

Natuurlijk omdat wij dagelijks te maken hebben met de gezondheid van onze cliënten, en wij dus het grote belang inzien van onderzoek naar ziekten zoals in dit geval inflammatoire borstkanker. Maar ook omdat de Run With Courage een evenement is wat aansluit bij de identiteit en visie van MartiniZorg. Het mooie van de Run With Courage is namelijk dat werkelijk iedereen mee kan doen.
Van jong tot oud, met een rolstoel of rollator, of juist een persoon die erop gericht is om de snelste tijd neer te zetten, iedereen is welkom! En dat is precies wat wij als MartiniZorg willen zijn als organisatie: laagdrempelig en toegankelijk voor zowel cliënten als medewerkers. Want net als bij de Run With Courage maken wij geen onderscheid, ook bij ons is plek voor iedereen! 

anneke“Iedere dag, een nieuwe horizon zien”, dat is het levensmotto van Anneke Diderik, die over de Run With Courage zegt: “Wat je ook maar voor gedachten over je eigen bestaan hebt en wat er ook gebeurt, zaken als de Run With Courage, spreken je aan. Wie wil er nou niet meedoen met een evenement waaraan iedereen kan meedoen? De RWC is voor mij als een warm bad, ook omdat ik Hanneke ken, die het initiatief  voor de run heeft genomen. Samen hebben we hebben veel plezier bij onze activiteiten om deelnemers en donateurs te werven.

Ik vind het belangrijk dat deze actie serieus is opgezet en dat er niets aan de strijkstok blijft hangen. Het geld dat wordt opgehaald- nu nog te weinig! - is voor een precies doel. Het onderzoek naar inflammatoire borstkanker. Dat onderzoek wordt geleid door Dr. Carolien Schröder, die Hanneke ook behandeld heeft. Vooral bij deze vorm van kanker kan

onderzoek nog veel winst boeken in preventie en het vinden van een betere behandelmethode. Ik heb geen moment geaarzeld en me als eerste voor de 2 km run ingeschreven. Ik word er gelukkig van als ik iemand anders iets kan geven. Soms is dat mijn advies als “Coach op wielen”. Dit geldt ook voor de Run With Courage. Doneer en -of schrijf je in: je zult merken hoe goed dat voelt”. .

liesbeth jansenTot drie jaar terug was ik een matige sporter.
Elke week een keer hardlopen (overigens met terugkerende blessures) en door de weeks alle ritjes op de fiets. Ik genoot jaarlijks van de vier mijl met de muziek en blij publiek, en elk jaar een keurige tijd gelopen. En toch voorkwam zo sporten niet dat ik, net als meerdere collega’s, klachten kreeg van mijn nek. Het beroep van chirurg is fysiek uitdagend o.a. omdat de positie en houding die voor mij tijdens een operatie handig is, vaak niet kan.
Mijn collega Hofker nam het initiatief tot een circuittraining voor chirurgen.
Die sportgroep heeft me enorm goed gedaan. Nu wist ik weer waarom rompstabiliteit belangrijk was en merkte dat ik ook makkelijker ging hardlopen.
Dus toen Hanneke Gibcus me vorig jaar uitdaagde om 12km te lopen in de Run with Courage wilde ik dat proberen. Het was een prachtige route op een mooie oktoberavond en ik finishte als vierde en als eerste vrouw. Een prachtig bedrag werd opgehaald voor het borstkankeronderzoek naar inflammatoir borstkanker geleid door mijn collega Schröder. Het goede gevoel van mijn betere conditie heb ik vast kunnen houden en ik loop intussen langer en vaker en doe nog steeds een keer in de week circuittraining.

 Mijn sporttip is dan ook: ga twee (of drie) keer in de week verschillende sporten doen. Ik vind het een mooi idee met deze sponsorloop op een heel andere manier aandacht te krijgen voor het werk dat het borstkankerteam van het UMC Groningen verricht. Ik ben er trots op dat ik als chirurg-oncoloog deel uit maak van dat borstkankerteam en van de Run with Courage! Als U wilt, kunt U mij ook sponsoren, zie deze link

Liesbeth Jansen
Chirurg-Oncoloog
Universitair Medisch Centrum Groningen

rwc 8kmHet Run With Courage team hoort van verschillende kanten dat 15 kilometer rennen voor sommige mensen een stap te ver is. Daarom komt naast de 15 kilometer een extra afstand namelijk de 8 kilometer. Deze nieuwe uitdaging maakt het voor jou mogelijk om alsnog mee te rennen. Natuurlijk kan je ook met Hanneke, 3 kilometer door het Stadspark wandelen, wheelen en of rolschaatsen. Gezelligheid vinden wij van Run With Courage erg belangrijk. Daarom gaan we na afloop met ons allen eten. Paul Roodenberg met zijn kookschool maakt dit voor ons mogelijk.