Laatste Nieuws

1100 x 350 px 001


Visie Run With Courage

Elke dag ergens ter wereld zegt een arts tegen een patiënt: ”het spijt me u heeft kanker”. Een diagnose die veel patiënten op dat moment wel horen, maar ook weer niet. Gedachten, emoties en vragen tuimelen over elkaar heen. Hoe lang leef ik nog?’’ Dat is een vraag die dan naar boven komt. De Stichting Run With Courage wil dat de arts dan altijd het antwoord kan geven:’’ het komt goed”. Na behandeling kunt u doorgaan met uw leven’’. Dat is nog niet automatisch het geval.

Daarom heeft de Stichting Run With Courage 3 doelen:

1. Het inzamelen van geld om onderzoek te bevorderen naar zeldzame vormen van kanker.

2. Het bijdragen aan voorlichting over kanker om:

- De kennis onder zorgprofessionals over kanker te vergroten.

- Het organiseren van preventieve publieksvoorlichting.

3. Het bevorderen van sporten als preventief wapen tegen kanker.

Missie

Het inzamelen van geld gaan we doen door het organiseren van loopevenementen. Ook is het mogelijk dat u een eigen evenement organiseert en het geld doneert aan de stichting Run With Courage. We zijn een kleine stichting die werkt met vrijwilligers. Al het geld dat u doneert gaat rechtstreeks naar het UMCG Kankerresearchfonds, dat het geld in overleg met ons, besteedt aan de bestrijding van zeldzame vormen van kanker.

Ook in 2019 staat de Run With Courage in het teken van het inzamelen van geld voor INFLAME onderzoek naar inflammatoire borstkanker. Oncoloog-internist Carolien Schröder (UMCG) is hoofdcoördinator van het landelijke INFLAME onderzoek. Samen met collega’s uit andere ziekenhuizen werkt zij aan een betere prognose voor patiënten met inflammatoire borstkanker. Binnen dit onderzoekproject, brengt men in kaart waarom de diagnose bij deze ziekte vaak zo laat wordt gesteld. Dit maakt een betere voorlichting mogelijk. Hierdoor herkennen artsen inflammatoire borstkanker sneller en zullen eerder doorverwijzen naar het ziekenhuis. Dit levert letterlijk “levenswinst”op. Net als de INFLAME biobank waarin bloed, biopten en stukjes tumorweefsel van patiënten worden verzameld. Het op deze wijze verzamelde materiaal zal namelijk tot een betere behandelmethode leiden die mogelijk ook bij andere vormen van kanker gebruikt kan worden.

 


 Bestuur en Organisatie

 

De Stichting Run With Courage is op 15 januari 2018 opgericht ten kantore van TRIP Advocaten en Notarissen in Groningen.

Het onbezoldigde bestuur bestaat uit:

Hanneke Gibcus – voorzitter,

Arjan Brugman – vice-voorzitter,

Rik van Niejenhuis-algemeen bestuurslid.

Als ideëele stichting gaat al het geld dat we tijdens een evenement inzamelen rechtstreeks richting onderzoek naar en voorlichting over zeldzame vormen van kanker. Voor lopende organisatorische zaken zoeken we sponsoren. Bij een eventuele opheffing van de stichting gaat dit geld uit de zogenoemde lopende kas, naar een soortgelijk doel. Elk jaar leggen wij financieel verantwoording af in het financiële jaarverslag op de website: www.runwithcourage.

Als stichting Run With Courage hebben wij de ANBI status.

Contactgegevens Stichting Run With Courage:
L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

Tel.06-43223215
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bankrekening: NL54ABNA0819676748
( te gebruiken voor zowel donaties als inschrijvingen )

KvK 70628327

RSIN 858399957


 Jaarverslag en Beleidsplan


Het jaarverslag over 2018 is te downloaden in pdf formaat. klik Hier.
Het beleidsplan kunt u hier vinden. ( PDF document )

 

 


ANBI Status

Wij hebben de ANBI status. Dat betekent dat u onder voorwaarden uw gift kunt aftrekken van belasting.
Klik hier voor meer informatie over wat ANBI voor u kan betekenen.
Onze ANBI referentie is:RSIN 858399957


Verantwoording gelden

De Stichting Run With Courage streeft naar volledige transparantie. Want als geen ander begrijpen wij dat iedereen die betrokken is bij onze gezamenlijke strijd tegen kanker, het recht heeft om te weten hoe onze organisatiestructuur in elkaar zit, wat onze doelstellingen zijn en wat er gebeurd met de opbrengsten uit fondsenwervende acties of donaties. Wij hebben een fantastische hoofdsponsor, Martinizorg, die al onze lopende kosten voor rekening neemt. Dat betekent dat alle opbrengsten uit donaties en het Run Event 100% naar het beoogde doel zal gaan. In ons eerstvolgende jaarverslag kunt u vervolgens nalezen dat dit daadwerkelijk gebeurd is.


Disclaimer

Aan de informatie op de website van Run With Courage is de grootst mogelijke zorg besteed. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. De Stichting Run With Courage aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor lichamelijk- of psychologisch letsel die eventueel zou kunnen voortvloeien uit informatie op de website.

 


Privacy verklaring ( AVG )
Wij hebben een privacy verklaring opgesteld die u middels onderstaande link kunt raadplegen. Voor alle vragen kunt u gerust contact opnemen met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
In het kort komt het erop neer dat wij enkel gegevens van u opslaan die relevant zijn voor uw inschrijving op de nieuwsbrief, het run evenement en/of de betaling. Op geen enkele wijze gebruiken wij trackers en cookies die uw surfgedrag volgen.

privacy verklaring 2019 ( pdf )


Algemene voorwaarden
Dit betreft de Algemene voorwaarden die betrekking hebben op deelname aan een van onze evenementen.
U kunt het hier downloaden.


Hieronder vindt u een handige sitemap:

0034Juni 2016 krijg ik de diagnose borstkanker. Door de goede behandeling in 
het UMCG kan ik nu zeggen dat ik met mijn toekomst verder kan en mag. 
Tegelijkertijd besef ik me terdege dat niet iedereen dat geluk heeft. Zo 
is het idee ontstaan voor de Run With Courage. Om geld in te zamelen 
voor inflammatoire borstkanker. Zodat bij de diagnose nflammatoire 
borstkanker, de patiënt automatisch kan doorgaan met het maken van 
toekomstplannen.


 

Net als iedereen ben ik dierbaren verloren aan kanker. Afschuwelijk. Maar ik ken ook mensen die zijn genezen. Hanneke is daar gelukkig een voorbeeld van. Hoewel veelvoorkomende kankervormen steeds beter te behandelen zijn, vraagt Hanneke aandacht voor de bestrijding van een zeldzame en agressieve vorm van borstkanker. Ik steun van harte haar actie om meer onderzoek naar zeldzame vormen van borstkanker mogelijk te maken.

Geld geven is de gemakkelijkste manier om dit kankeronderzoek in het UMCG te steunen.

Zelf meelopen, zelf geld geven en nog meer geld geven door je te laten sponsoren is de leukste manier om dit onderzoek goede moed te geven.

Ik loop dus op 5 oktober met goede moed ook mee met de RUN WITH COURAGE.

DOE OOK MEE!

 Sebastiaan Ruddijs, ambassadeur

annekeIk ben Anneke Diderik en ik sta voor een toegankelijk Groningen. Ik ben als persoon ook toegankelijk en wil graag dat iedereen aan de Run With Courage mee kan doen.

Bert
Ik steun graag het initiatief Run With Courage. Een goed doel waar je direct ziet waarvoor je het doet. Geen grootschalige organisatie met managementlagen en grote marketing budgetten. Gewoon kleinschalig met een concreet doel en één duidelijke geldstroom : wat er binnenkomt gaat naar onderzoek uitgevoerd door het UMCG.

Ik ga voor de 12 kilometer run en hoop zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit mooie doel. Alle hulp is welkom!

Hartelijk welkom op de site van de stichting Run With Courage. Wij zijn een divers gezelschap dat zich geheel vrijwillig inzet om het onderzoek naar kanker te bevorderen.
In juni 2016 viel de wereld van Hanneke Gibcus in kleine stukjes uiteen. Na een bezoek aan de Mammapoli krijgt ze de diagnose borstkanker. Een operatie volgt.De uitslag is niet goed; het is een agressieve vorm van borstkanker. Na 30 bestralingen en 12 chemokuren, durft Hanneke voorzichtig te zeggen dat haar gezondheid terugkeert. Ze krijgt de kans om haar eerste vijfjarenplan uit te voeren.
“Andere kankerpatiënten moeten zo’n kans ook krijgen”, zo zegt Hanneke.

Zomer 2017 komt Hanneke op het idee de Run With Courage te organiseren om zo geld in te zamelen voor het INFLAME onderzoek van haar oncoloog internist Carolien Schröder naar inflammatoire borstkanker. Klik hier voor informatie over INFLAME. De patiënten met inflammatoire borstkanker hebben een slechte prognose: 40 procent van de patiënten leeft na 4 jaar niet meer. Door het INFLAME onderzoek en voorlichting zullen de prognoses verbeteren. Run With Courage wil graag laten blijken hoe dankbaar ze is voor de geweldige inzet van de afdeling oncologie en het volledige team van het UMCG.

Al het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar het inflammatoir mammacarcinoom onderzoek. Steun ons door mee te doen met de RUN of maak direct geld over naar:
Stichting steunfonds UMCG NL21 ABNA 0423126695 onder vermelding van project 4901172.
(De stichting heeft een ANBI keurmerk, waardoor giften aftrekbaar zijn voor de belasting)

arjanHoi, Ik ben Arjan Brugman, mede-oprichter van de stichting Run With Courage. Aangezien ik Hanneke al een jaar of 20 ken, is het nog makkelijker om me in te zetten voor dit geweldige initiatief. Het is vrij confronterend om te zien wat ziekte en zeker kanker, met een mens doet. Helaas heb ik dat al meerdere malen van dichtbij moeten aanschouwen.

Als ik door hier een hele kleine bijdrage te leveren,het leed van iemand anders op termijn kan verlichten, doe ik dat uiteraard graag.

Als ambassadeur zeg ik:

 

Alle kleine beetjes maken een hoop.

Daarom zet ik mijn beste beentje voor, voor The Run With Courage!