Laatste Nieuws

annekeIk ben Anneke Diderik en ik sta voor een toegankelijk Groningen. Ik ben als persoon ook toegankelijk en wil graag dat iedereen aan de Run With Courage mee kan doen.

Bert
Ik steun graag het initiatief Run With Courage. Een goed doel waar je direct ziet waarvoor je het doet. Geen grootschalige organisatie met managementlagen en grote marketing budgetten. Gewoon kleinschalig met een concreet doel en één duidelijke geldstroom : wat er binnenkomt gaat naar onderzoek uitgevoerd door het UMCG.

Ik ga voor de 12 kilometer run en hoop zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit mooie doel. Alle hulp is welkom!

arjanHoi, Ik ben Arjan Brugman, mede-oprichter van de stichting Run With Courage. Aangezien ik Hanneke al een jaar of 20 ken, is het nog makkelijker om me in te zetten voor dit geweldige initiatief. Het is vrij confronterend om te zien wat ziekte en zeker kanker, met een mens doet. Helaas heb ik dat al meerdere malen van dichtbij moeten aanschouwen.

Als ik door hier een hele kleine bijdrage te leveren,het leed van iemand anders op termijn kan verlichten, doe ik dat uiteraard graag.

hannekes blog kleinAls initiatiefnemer van de Run With Courage is aan mij gevraagd om mezelf voor te stellen. In 2016 krijg ik de diagnose borstkanker. Een intensieve periode van behandelingen volgt. Augustus 2017 wandel ik langs de Thames en mijmer over het leven. Ik voel dankbaarheid. Dankbaarheid richting het gehele medisch oncologisch team van het UMCG.

Dankzij hun harde werk en dat van oncoloog-internist Carolien Schröder kan ik verder gaan met mijn leven.Tegelijkertijd denk ik aan mijn mede patiënten die ziek zijn en misschien niet meer beter worden. Daarom wil ik samen met het gehele Run With Courage team, mij inzetten om geld in te zamelen voor INFLAME, een landelijk onderzoek naar inflammatoire borstkanker, waarvan internist-oncoloog Carolien Schröder hoofdcoördinator is.

Ik ben Boudewijn, houd mij bezig met OR- werk bij de Gemeente Groningen. Verder ben ik actief kaderlid bij F.N.V. Overheid.
Mijn hobby' s zijn lezen, computeren en fitness.
Goede voorlichting en onderzoek naar kanker zijn van het grootste belang.
Hanneke is mijn zus. Daarom zet ik mij in als vrijwilliger voor Run With Courage.

berteilertSport heb ik altijd belangrijk gevonden maar slechts in mijn dromen heb ik roem vergaard!
Als lid van Groningen Atletiek ben ik nu vooral bezig met de organisatie van atletiekevenementen.
Via een goede kennis kwam ik met Hanneke Gibcus in contact. Na haar indrukkende verhaal gehoord te hebben
en haar vraag om een hardloop evenement op te zetten voor háár Goede Doel, kon ik niet weigeren.

Mijn advies:

Zorg voor een eigen, unieke loop met een hoofdsponsor voor de aanloop- en vaste kosten. 
Zorg dat de deelnemers zelf een forse bijdrage binnen brengen. 
Het volledige inschrijfgeld moet rechtstreeks naar het door jouw gekozen goede doel overgemaakt worden.
Neem een parcours dat aanspreekt voor de lange afstandloper maar waar ook de beginnende loper of iemand die alleen maar geld wil bijdragen en de laatste kilometer loopt aan mee kan doen!

Met een run van 100 deelnemers en een inschrijfgeld van € 100,00 per persoon heb je € 10.000. Dat lijkt mij een mooi begin.

paulienPaulien Bats, Grafisch Vormgever en Illustrator, en initiator van de MS Experience Toolkit voor Nederland.
Eén van de speerpunten van Run With Courage is het bewerkstelligen van goede voorlichting om Inflammatoire borstkanker in een vroeg stadium te herkennen.

Goede voorlichting is van levensbelang.
En voor mij alle reden om me in te zetten

Wie ben je en waarom doe je mee?

xanderIk ben Xander.  Momenteel houd ik me bezig met programmeerlessen en (elementaire) robotica voor kinderen en jongeren, ben ik docent economie en assistent controller.

Graag draag ik bij aan dit initiatief omdat ik geloof in goede voorlichting en onderzoek naar deze ziekte belangrijk vind: de speerpunten van Run with Courage!