Laatste Nieuws

Run With Courage 2018 (78 van 95)Het is de dag dat de Run With Courage plaats vindt. De zon schijnt als ik bij de start aan de Duinkerkenstraat arriveer, in een Porsche van het Porschecentrum Groningen. We mogen starten als de eerste loper van de 12 kilometer ons passeert. En dat is Harm Ormel. We gaan lopen. Iedereen is vrolijk.
Onderweg komen er nog meer 12 kilometer renners voorbij, zoals chirurg Liesbeth Jansen, die de snelste vrouw blijkt te zijn. Ik loop met de journalist van RTV Noord in de achterhoede om te vertellen waarom we vandaag rennen en wandelen. Namelijk het INFLAME onderzoek van oncoloog internist Carolien Schröder (UMCG).


Run With Courage 2018 (32 van 95)Hele families wandelen mee zoals de familie van der Heide-Gal. Zij herdenken vandaag hun nicht Anneke, die op deze dag 40 zou zijn geworden. In de verte zie ik Janet Haveman lopen, die inflammatoire borstkanker heeft. Voor haar en mede-patiënten zamelen we het geld in zodat er een betere behandelmethode gevonden kan worden.
Als laatste loop ik samen met Els van de Weelde onder de nieuwe boog van RunX door. Gejuich en een applaus valt ons ten deel. Dan is het tijd om bij het Noorderpoort te gaan eten. De studenten koken heerlijk en de bediening is fantastisch. Het moment van het overhandigen van de cheque breekt aan.
We zijn als Run With Courage team enorm trots dat wij door jullie allemaal, een cheque ten waarde van 12.000 Euro kunnen overhandigen aan oncoloog-internist Carolien Schröder die erg blij is met dit resultaat. Run With Courage 2018 (13 van 95)
Na afloop nemen de mensen afscheid met de woorden "tot volgend jaar".

De Run With Courage is mogelijk gemaakt door hoofdsponsoren Martinizorg en het Noorderpoortcollege. En de andere sponsoren Fysiotherapie den Ommelanden, Vitaal Ned, Yvonne den Hollander, Baloe, Beauties, Korrewiekt, Porschecentrum Groningen, In de Roos, Huize Maas, Beauties en de Jumbo.