Laatste Nieuws

Op www.runwithcourage kan je het persoonlijk verhaal van Hanneke Gibcus. Die uit dankbaarheid voor de goede behandelig in het UMCG, op het idee komt om de Run With Courage te organiseren. WaHANNN LogoLiggend FCt als een terloopse opmerking begint, groeit uit tot een mooi loopevenement op 5 oktober 2018

Hoe gaat het nu met Hanneke?  Aangezien ik dit stuk zelf schrijf, geef ik gelijk maar antwoord. Het gaat goed met mij.

Dat heeft tijd nodig. Ex-kankerpatienten horen na de behandeling vaak in hun naaste omgeving de opmerking:” nu is het klaar. Je moet vooral niet zeuren immers jij leeft terwijl andere mensen nog zieker zijn”. Ik besef terdege dat ik geluk heb maar na de behandeling start de verdere genezing. De chemokuren eten niet alleen de eventuele kankercellen op maar vernietigen ook de gezonde lichaamscellen. Lange tijd blijf ik moe en bibber van de kou als het buiten 30 graden Celsius is. Ook sta ik letterlijk wankel op de benen.

Nu is het januari 2019 mijn energie is terug en het lichaam functioneert weer naar behoren. De Run With Courage brengt mij veel mooie dingen. Voor alle duidelijkheid achter de Run With Courage gaat een heel leuk en groot organisatieteam schuil. En zonder de deelnemers en sponsoren komt er geen geld binnen. Dus het is een gezamenlijke inspanning geweest. Echter door de Run With Courage ben ik tot de ontdekking gekomen dat ik alles durf en leer ik nieuwe dingen. Hierdoor start ik op 7 januari 2019, met een nieuwe baan bij Healthy Ageining Network Northern Netherlands. Hann gaat dus werken voor de HANNN :-)  Wilt u weten hoe u ook kunt meebouwen aan een omgeving die gezondheid stimuleert; van bewegen en voeding tot een gezonde omgeving, zingeving en sociale samenhang, neem vooral ook een kijkje op de website van HANNN.