Laatste Nieuws

 Terugblik

Na maanden van voorbereidingen gaat 5 oktober de Run With Courage van start. De zon schijnt aan een strak blauwe hemel. De 12 kilometer lopers gaan bij Meerwijck als eerste van start. Bij de milieudienst staan de 2 kilometer lopers klaar. Waaronder een groep kinderen. Als Harm Ormel, onderzoeker van het UMCG ons voorbij rent, mogen wij van start. Anneke en Roelof Diderik rijden met hun rolstoelen in de kopgroep. Daarachter komt een grote groep renners. Expeditie Grunnen van RTV Noord met Ronald Niemeijer sluiten de rij. Hierdoor komt de Run rechtstreeks op de televisie. Klik hier voor de video.
janet hanneke expgrunn klein Janet Haveman-Leggelo die, inflammatoire borstkanker heeft, vertelt over het belang van het INFLAME onderzoek, waarvoor wij vandaag lopen. Van de 12 kilometer lopers komt Harm Ormel als eerste over de finish met een tijd van 46. 11. Jordy en Danique Haveman zijn van de 2 kilometer het snelst met een tijd van respectievelijk 8.04 en 8.07. Iedereen die over de finish komt krijgt een hartelijk applaus. Na afloop biedt het Noorderpoort college Gastvrijheid en Toerisme ons een fijne maaltijd aan. De sfeer is geweldig goed.

Dan volgt een officieel moment met de overhandiging van een Cheque van 12.000 Euro aan oncoloog-internist Carolien Schröder die het geld goed kan gebruiken voor het INFLAME onderzoek, waarvan zij de coördinator van is. Om half acht gaan langzamerhand de mensen weg. Ze geven allemaal aan volgend jaar weer te willen rennen.