Laatste Nieuws

thumbnail logo UMCGKRF VLAK FCVanuit het UMCG Kanker researchfonds hebben we een kort overzicht ontvangen van de voortgang en recente resultaten van het INFLAME onderzoek van dr. Carolien Schrӧder.  

Bloed- en tumormonsters zijn naar Rotterdam gegaan en kan er in het laboratorium van wetenschapper en bioloog John Martens gestart worden met de werkzaamheden.

Voor de klinische data heeft dr. Carolien Schrӧder een bezoek gebracht aan BOOG en binnenkort wordt de eerste data apart gezet voor de analyse van de data.
Alle voorbereidingen om de analyses te kunnen uitvoeren zijn daarmee in volle gang! De uitkomst van de analyses zullen in de loop van 2019 worden beschreven en ingestuurd naar wetenschappelijke tijdschriften.
 

Begin mei heeft Schrӧder een lezing gegeven op een groot Europees congres, ESMO Breast Cancer 2019. Ondanks het vroege uur van de lezing (07:45 uur) sprak zij voor een volle zaal van zo’n 400 personen! Dit laat zien dat het onderwerp ‘inflammatoire borstkanker’ heeft wereldwijd veel aandacht heeft. De lezing van die ochtend is hier te zien. ( pdf, Engelstalig )