Laatste Nieuws

liesbeth jansenTot drie jaar terug was ik een matige sporter.
Elke week een keer hardlopen (overigens met terugkerende blessures) en door de weeks alle ritjes op de fiets. Ik genoot jaarlijks van de vier mijl met de muziek en blij publiek, en elk jaar een keurige tijd gelopen. En toch voorkwam zo sporten niet dat ik, net als meerdere collega’s, klachten kreeg van mijn nek. Het beroep van chirurg is fysiek uitdagend o.a. omdat de positie en houding die voor mij tijdens een operatie handig is, vaak niet kan.
Mijn collega Hofker nam het initiatief tot een circuittraining voor chirurgen.
Die sportgroep heeft me enorm goed gedaan. Nu wist ik weer waarom rompstabiliteit belangrijk was en merkte dat ik ook makkelijker ging hardlopen.
Dus toen Hanneke Gibcus me vorig jaar uitdaagde om 12km te lopen in de Run with Courage wilde ik dat proberen. Het was een prachtige route op een mooie oktoberavond en ik finishte als vierde en als eerste vrouw. Een prachtig bedrag werd opgehaald voor het borstkankeronderzoek naar inflammatoir borstkanker geleid door mijn collega Schröder. Het goede gevoel van mijn betere conditie heb ik vast kunnen houden en ik loop intussen langer en vaker en doe nog steeds een keer in de week circuittraining.

 Mijn sporttip is dan ook: ga twee (of drie) keer in de week verschillende sporten doen. Ik vind het een mooi idee met deze sponsorloop op een heel andere manier aandacht te krijgen voor het werk dat het borstkankerteam van het UMC Groningen verricht. Ik ben er trots op dat ik als chirurg-oncoloog deel uit maak van dat borstkankerteam en van de Run with Courage! Als U wilt, kunt U mij ook sponsoren, zie deze link

Liesbeth Jansen
Chirurg-Oncoloog
Universitair Medisch Centrum Groningen