Ambassadeurs

 • Ik wil graag ambassadeur zijn van Run with Courage omdat kanker een rotziekte is die voor veel verdriet en leed Lees meer
  Ik wil graag ambassadeur zijn van Run with Courage omdat kanker een rotziekte is die voor veel verdriet en leed zorgt. Voorlichting en een betere behandeling kan ook bij inflammatoire borstkanker zorgen voor levenswinst. En daarom steun ik dit initiatief van harte!! Jan Pieter Loopstra Raadslid PvdA
 • ‘Ik steun Run with Courage om twee redenen. Ten eerste omdat ik geloof dat sporten, gezondheid en solidariteit een prachtig Lees meer
  ‘Ik steun Run with Courage om twee redenen. Ten eerste omdat ik geloof dat sporten, gezondheid en solidariteit een prachtig verbond is. Run with Courage brengt dit bij elkaar. De tweede reden is Hanneke Gibcus. Ik heb grote bewondering voor haar passie en doorzettingsvermogen. Zij is een voorbeeld voor velen!’
 
Roeland van der Schaaf
Wethouder gemeente Groningen Roeland
  van der Schaaf
  Wethouder gem. Groningen
 • In oktober van dit jaar is het zover: de eerste Run with Courage, georganiseerd door een team enthousiaste vrijwilligers onder Lees meer
  In oktober van dit jaar is het zover: de eerste Run with Courage, georganiseerd door een team enthousiaste vrijwilligers onder leiding van Hanneke Gibcus. Bij Hanneke werd enkele jaren een borstkanker ontdekt. Gelukkig kon zei dankzij goede artsen in het UMCG goed worden behandeld en is zij weer haar energieke en enthousiaste zelf. Hanneke kwam er achter dat zeldzame vormen van kanker niet de aandacht en middelen krijgen die zij verdienen. Daarom besloot zij een sponsorloop in het leven te roepen om meer aandacht en geld te genereren voor zeldzame vormen van kanker. Ik ben van harte ambassadeur van dit prachtige project. Doe jij ook mee? Carine Bloemhof
 • Ik ben Gerda Klooster coördinator charitatieve fondsenwerving UMCG en projectleider van het UMCG Kanker Researchfonds. Ik werk al jaren samen Lees meer
  Ik ben Gerda Klooster coördinator charitatieve fondsenwerving UMCG en projectleider van het UMCG Kanker Researchfonds. Ik werk al jaren samen met onderzoekers/wetenschappers in het UMCG en zie door mijn werk wat er nodig is, wat wetenschappers nodig hebben, maar waar geen geld voor is.
In het UMCG werken artsen en wetenschappers met grote expertise. Ze dragen bij aan innovaties in zorg en behandeling en staan ook regelmatig aan de basis daarvan! Prachtige ontwikkelingen die de patiënt meer kansen geeft op een goed herstel en beter overleven. Voor innovatie zijn we daarom altijd op zoek naar extra financiering. Regelmatig lukt het om subsidies van de overheid, de EU en collectebusfondsen te krijgen, maar dat is gewoon niet genoeg. Er is meer nodig om patiënten de beste kansen te geven. Ik draag daar graag mijn steentje bij en als ambassadeur zet ik me dan ook van harte in om de Run with Courage onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Het is immers belangrijk dat meer mensen weten wat inflammatoire borstkanker is en dat er betere behandelmogelijkheden komen. Gerda Klooster
 • 1
 • 2

0034Juni 2016 krijg ik de diagnose borstkanker. Door de goede behandeling in 
het UMCG kan ik nu zeggen dat ik met mijn toekomst verder kan en mag. 
Tegelijkertijd besef ik me terdege dat niet iedereen dat geluk heeft. Zo 
is het idee ontstaan voor de Run With Courage. Om geld in te zamelen 
voor inflammatoire borstkanker. Zodat bij de diagnose nflammatoire 
borstkanker, de patiënt automatisch kan doorgaan met het maken van 
toekomstplannen.


 

Net als iedereen ben ik dierbaren verloren aan kanker. Afschuwelijk. Maar ik ken ook mensen die zijn genezen. Hanneke is daar gelukkig een voorbeeld van. Hoewel veelvoorkomende kankervormen steeds beter te behandelen zijn, vraagt Hanneke aandacht voor de bestrijding van een zeldzame en agressieve vorm van borstkanker. Ik steun van harte haar actie om meer onderzoek naar zeldzame vormen van borstkanker mogelijk te maken.

Geld geven is de gemakkelijkste manier om dit kankeronderzoek in het UMCG te steunen.

Zelf meelopen, zelf geld geven en nog meer geld geven door je te laten sponsoren is de leukste manier om dit onderzoek goede moed te geven.

Ik loop dus op 5 oktober met goede moed ook mee met de RUN WITH COURAGE.

DOE OOK MEE!

 Sebastiaan Ruddijs, ambassadeur

Als ambassadeur zeg ik:

 

Alle kleine beetjes maken een hoop.

Daarom zet ik mijn beste beentje voor, voor The Run With Courage!

Ik sta voor een toegankelijk Groningen. Ik ben als persoon ook toegankelijk en wil graag dat iedereen aan de Run With Courage mee kan doen.

1100 x 350 px 001

Stichting run With Courage heeft er belang bij dat zoveel mogelijk mensen haar werk ondersteunen.

Naamsbekendheid is hierbij onmisbaar. We zijn er trots op dat een aantal bekende Nederlanders hun naam aan onze Stichting wil verbinden.

Met hun hulp kunnen we nog meer mensen informeren en bereiken.

 • Roeland van der Schaaf
 • Carine Bloemhof
 • Erica van Lenthe
 • Gijs van Dijk,
 • Yvonne Hollander
 • Carolien Schröder
 • Gerda Klooster
 • Be Schollema 
 • Jan Pieter Loopstra
 • Ger Engelkens
 • Anneke Diderik
 • Sebastiaan Ruddijs
 • Els van der Weele
 • Jeanet Straatman
 • Hanneke Gibcus

Ik ben Gerda Klooster coördinator charitatieve fondsenwerving UMCG en projectleider van het UMCG Kanker Researchfonds.
Ik werk al jaren samen met onderzoekers/wetenschappers in het UMCG en zie door mijn werk wat er nodig is, wat wetenschappers nodig hebben, maar waar geen geld voor is.

In het UMCG werken artsen en wetenschappers met grote expertise. Ze dragen bij aan innovaties in zorg en behandeling en staan ook regelmatig aan de basis daarvan!
Prachtige ontwikkelingen die de patiënt meer kansen geeft op een goed herstel en beter overleven.
Voor innovatie zijn we daarom altijd op zoek naar extra financiering.
Regelmatig lukt het om subsidies van de overheid, de EU en collectebusfondsen te krijgen, maar dat is gewoon niet genoeg. Er is meer nodig om patiënten de beste kansen te geven.
Ik draag daar graag mijn steentje bij en als ambassadeur zet ik me dan ook van harte in om de Run with Courage onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.
Het is immers belangrijk dat meer mensen weten wat inflammatoire borstkanker is en dat er betere behandelmogelijkheden komen.

In oktober van dit jaar is het zover: de eerste Run with Courage, georganiseerd door een team enthousiaste vrijwilligers onder leiding van Hanneke Gibcus. Bij Hanneke werd enkele jaren een borstkanker ontdekt. Gelukkig kon zei dankzij goede artsen in het UMCG goed worden behandeld en is zij weer haar energieke en enthousiaste zelf. Hanneke kwam er achter dat zeldzame vormen van kanker niet de aandacht en middelen krijgen die zij verdienen. Daarom besloot zij een sponsorloop in het leven te roepen om meer aandacht en geld te genereren voor zeldzame vormen van kanker. Ik ben van harte ambassadeur van dit prachtige project. Doe jij ook mee?

Ik wil graag ambassadeur zijn van Run with Courage omdat kanker een rotziekte is die voor veel verdriet en leed zorgt. Voorlichting en een betere behandeling kan ook bij inflammatoire borstkanker zorgen voor levenswinst. En daarom steun ik dit initiatief van harte!!